Foto: N1
11:22

Oko Skupštine, u Kosovskoj ulici, pojačava se i prisustvo policije.

policija

11:01

Vučić: Ništa neće postići na protestu sem dreke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da se danas ništa neće dogoditi na protestu “1 od 5 miliona” i izrazio žaljenje zbog nasilja prema odbornicama Srpske napredne stranke (SNS) u beogradskoj opštini Stari grad i u Paraćinu.

“Neće postići ništa sem dreke i buke”, rekao je Vučič za TV Pink i izrazio nadu da će razumeti potrebu da se razgovara u parlamentu.

Vučić je naveo da su jutros oko 5 sati batinaši i huligani upali u opštinu Stari grad i izbacili odbornike SNS, dok je hitna pomoć u Paraćinu jedva uspela da pruži pomoć jednom odborniku koji je dijabetičar.

10:04

Ne zna se koliko poslanika je noć provelo u Skupštini, ispred montiranje bine

Obezbeđenje Skupštine Srbije nije jutros htelo da pusti reporterku N1 da uđe u tu instituciju, a nisu hteli ni da  odgovore na pitanje da li su unutra poslanici koji su najavili da će noć provesti u parlamentu.

Iz Skupštine je izašao poslanik SPS Neđo Jovanović koji je potvrdio da je noć proveo u Skupštini, ali nije želeo da kaže koliko je još poslanika učinilo isto. On je rekao da žuri na sastanak SPS i da će kasnije odgovarati na pitanja novinara.

U Skupštini je sinoć bio i poslanik SNS Vladimir Đukanović koji se javnosti obratio snimkom na Tviteru.

Ispred zgrade Skupštine traje montiranje bine, sa koje bi trebalo da se obrate govornici na protestu, među kojima će biti i nestranacke ličnosti, a u planu je, kako se saznaje, i protesna šetnja.

Obezbeđenje je reporterki N1 potvrdilo da su za danas predviđene pojačane mere bezbednosti.