Predsjednik Udruženja privrednika opštine Velika Kladuša Ibrahim Đedović rekao je da je lokalna privreda naslonjena na izvoz, te da privrednici svakodnevno trpe enormnu štetu, što će ih dovesti u situaciju da počnu otpuštati radnike.

Đedović je dodao da su privrednici pokušali razgovarati sa migrantima kod prelaza Maljevac i objasniti im da zbog njihove blokade trpe veliku štetu, prenose federalni mediji.

“Mi ih razumijemo, a pokušali smo da oni, kao ljudi, razumiju nas. Ovo nema veze ni s vlastima niti protiv vlasti. Razgovarali smo kao ljudi i privrednici”, rekao je Đedović.

On je dodao da će migranti sa graničnog prelaza milom ili silom morati otići, jer je Hrvatska jasno rekla da nema prolaska i nema otvaranja granice dok su oni tu.

Prema podacima Granične policije BiH, s obzirom na to da su migranti pomjereni stotinu metara od graničnog prelaza, saobraćaj bi mogao biti uspostavljen, ali Granična policija Hrvatske još ne dozvoljava otvaranje Maljevca putnički i teretni saobraćaj.

Predstavnici Udruženja privrednika opštine Velika Kladuša juče su sa pripadnicima Međunarodne organizacije za migracije posjetili migrante na graničnom prelazu Maljevac, gdje su im ponudili novčanu i drugu pomoć, a zauzvrat tražili od njih da se povuku sa prelaza.