(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Protest je završen jispred zgrade predsedništva u Beogradu porukom  Vučiću da će sam učestvovati na predstojećim izborima, ukoliko ne omogući fer uslove. Ispred predsedništva doneti su džakovi sa „glasačkim listićima“ na kojima se svaka izborna lista zove „Aleksandar Vučić – Budućnost Srbije“.

Učesnici protesta su prethodno  u Terazijskom tunelu simbolično lepili plakate sa, kako su naveli, lažima Aleksandra Vučića, a zatim je protestna šetnja nastavljena Svetogorskom do Takovske ulice i zgrade RTS-a.

Mnogi plakati pali su sa zidova tunela koji je vidljivo premazan posebnom bojom. Kako prenosi agencija Beta obezbeđenje protesta tvrdi da su komunalni policajci pokušavali da kažnjavaju učesnike zbog lepljenja plakata.

Prema navodima obezbdjenja protesta kod tunela je bilo parkirano i nekoliko vozila Gradske čistoće.

Novinar Srđan Škoro rekao je da je Terazijski tunel „slika gde je ova vlast Srbiju dovela“.

On je rekao da komunalna policija pokušava da onemogući učesnike protesta da lepe plakate u tunelu.

Učesnici portesta su došli  i do zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) gde su sa dva jarbola skinuli zastave sa oznakama te medijske kuće i umesto njih okačili transparente na kojima piše „Za slobodne izbore“ i „Za slobodne medije“.

Ulaz u RTS prekriven je nalepnicama na kojima je logo te medijske kuće izmenjen, pa umesto „RTS“ na njima stoji „SNS“.

Organizatori protesta istkli su da će šetnje nastaviti sve dok građani ne vrate sebi „oteta prava, slobodu i državu“.

Fotografije u Informeru fotografisala komunalna “Milicija“

Odgovorno tvrdimo da fotografije koje su izašle na web portalu  Informer – večeras u 19 i 42 minuta na kojima su mladi ljudi i aktivisti u Terazijskom tunelu fotografisani tokom preformansa u okviru protesta #1od5miliona nije fotografisao novinar Informera.

Studenti su fotografisani od strane komunalne „milicije.“

Fotografije su izašle na privatnom profilu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, navodi se u saopštenju organizatora protesta i ističe se da je skup uredno prijavljen i regulisan sa pripadnicima policije.

Kako se dalje precizira komunalna “milicija“ je studentima pokušala da otme kofe kojima su čistili tunel od čađi kako bi se nalepnice lakše zalepile.

“Ističemo zloupotrebu položaja od strane pripadnika komunalne “milicije” kao i usku saradnju Srpske napredne stranke i redakcije Informer-a. Postavljamo pitanje da li je novonastala komunalna “milicija” privatna vojska SNS-a i predsednika Aleksandra Vučića. Tražimo odgovornost za fotografije koje su bez pristanka izašle na portal Informer-a i zahtevamo odgovor od strane glavnog urednika Dragana J Vučićevića u kome će se javno izviniti svima čija je privatnost na ovaj način ugrožena”, navodi se u večerašnjem saopštenju.