Dodao je da je posebno ponosan na sve aktivnosti koje su uspješno obavljene bez gubitaka u ljudstvu i tehnici.

“Posebno smo sretni zbog dolaska nove letjelice u našu flotu, što ne bi bilo moguće bez pomoći predsjednika Srpske Milorada Dodika i instutucija Srpske”, istakao je Kusturić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da imati helikopterski servis nije samo privilegija ljudi koji rade nego i svih nas koji živimo u Srpskoj.

“Razmotrićemo već sljedeće godine mogućnost nabavke još helikoptera”, istakao je Dodik i izrazio zahvalnost ljudima iz Srbije, ljudima iz Helikopterskog servisa Srpske, medicinskim radnicima na svim naporima koji su uložili.

Premijerka Srpske Željka Cvijanović istakla je ovom prilikom da su osim nabavke ovog helikoptera potrebna i nova ulaganja i dodala da će biti nabavljeno još helikoptera.

“Јer ako je samo jedan život spasen, jedan paket dostavljen ili ugašen jedan požar, onda ovo sve ima svoju svrhu i svoju opravdanost”, naglasila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da je Helikopterski servis jedna sjajna ekipa koja zna svoj posao i najavila da će ovaj servis uskoro dobiti još dva ili tri helikoptera.

Ministar zdravlja Dragan Bogdanić izrazio je zahvalnost zahvalnost članiovima Helkopterskog servisa i zaposlenima u UKC Republike Srpske na svim dosadašnjim akcijama spasavanja ugroženih i bolesnih.