Boško Obradović - Haos pred Skupštinom (Foto: Tanjug / Marija Petrović)

Stefanović je kao „čist fašizam“ ocijenio fizički nasrtaj lidera Dveri Boška Obradovića i dijela pristalica Saveza za Srbiju na narodne poslanike i druge ljude koji su pokušavali da uđu u Narodnu skupštinu.

– Fizičko obračunavanje sa ljudima i da ih uz to maltretirate, cijepate, nasrćete na njih i prijetite im batinanjem i svim drugim zato što misli drugačije od vas nikada nije, neće i ne smije da bude dozvoljeno u našoj zemlji – poručio je Stefanović.

Istakao je da je policija, po nalogu nadležnih državnih organa, privela 15 lica koja su učestvovala u ovom nasilju, napala Marijana Rističevića, druge narodne poslanike i lica koja su ulazila u Narodnu skupštinu.

Kako je naveo, oni će u narednim minutima biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom.

Predsjednik Dveri Boško Obradović, nekoliko poslanika i simpatizeri stranke „blokirali“ su ranije danas stepenište na ulazu u Skupštinu Srbije, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradovića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara koji je dolazio na sjednicu. Poslanik Marjan Rističević je iz gužve izašao bez sakoa.

Stefanović je istakao da će policija i ostali nadležni državni organi veoma brzo i efikasno reagovati u ovakvim slučajevima i da neće dozvoliti da bilo ko bude žrtva nasilja, da bilo kome budu ugrožena prava i slobode i da bilo ko trpi bilo kakvu vrstu torture, zato što ima drugačiji stav o Srbiji ili zato što ima pravo da drugačije politički djeluje, prenosi RTS.

– Јoš jednom pozivam sve da odustanu od nasilja, to nikada ne smije da bude naš put, a svima onima koji se drznu da se bave nasiljem, policija i državni organi i te kako će umjeti da odgovore – zaključio je Stefanović.