Obraćanje građanima (foto: in4s.net)

Prije odlaska u policiju radi davanja izjava, velikom broju okupljenih građana obratio se vladika Јoanikije koji ih je zamolio da se ne prave neredi, poručivši da će otići u policiju da da izjavu jer je duboko uvjeren da nije prekršen nijedan član Ustava Crne Gore i da su oni i pred Bogom i pred narodom čisti.

Okupljeni građani skandirali su “Ne damo vladiku” i “Ne damo vladike”, a od policije su tražili da bace uniforme.

Vladika Јoanikije rekao je da policajci nisu krivi, da samo rade svoj posao i da njih ne treba optuživati, ponavljajući da danas u Nikšiću nije urađeno ništa protiv zakona i ustava.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne Gore pozvalo je državno tužilaštvo da najhitnije preduzme zakonske mjere i procesuira organizatore, kako su naveli, protivzakonitog i visoko epidemiološki rizičnog javnog okupljanja u Nikšiću.

Nacionalno koordinaciono tijelo je ocijenilo da su udruženi napori i ostvareni rezultati svih institucija i građana na očuvanju zdravlja i života večeras “na najgrublji način pokušani da budu urušeni protivzakonitim javnim okupljanjem”, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

U Nikšiću je večeras tradicionalnu litiju na praznik Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca predvodio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.