Darko Novković načelnik Sektora krim policije Policijske uprave Banjaluka potvrdio je da je Dragičević uhapšen jer mu policija juče nije mogla uručiti poziv na saslušanje.

“Hapšenje je uslijedilo zbog odbijanja poziva i krivičnog djela ugrožavanja bezbjednosti”, objasnio je Novković za portal Srpskainfo.

Ranije su iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili da su njihovi policijski službenici pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka priveli jutros lice D.D. u Banjaluci u cilju dokumentovanja krivičnog djela “ugrožavanje sigurnosti”.

Davora Dragičevića su jutros u pratnji tri policijska vozila dovezli u PU Banjaluka.

Dragičević je, kako nezvanično saznajemo, pokušao i da pobjegne automobilom kroz centar grada, ali je ubrzo priveden u policiju.

Mediji pišu da je prilikom privođenja uzvikivao da su policajci ubili Davida.

Ubrzo je pred policiju došla i Hitna pomoć.

Iako su pojedini mediji objavili da je Dragičeviću prilikom privođenja slomljena ruka, iz PU Banjaluka, nakon što  je pregledan na UKC, tvrde da on nema nikakvih povreda.

Dragičević je juče odbio da primi poziv za saslušanje zbog ugrožavanje bezbjednosti ministra policije Srpske Dragana Lukača i visokih funkcionera MUP-a.

Tužilaštvo je prije nekoliko dana protiv Davora Dragičevića i još 19 osoba, podnijelo krivične prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske 17. decembra, u vrijeme održavanja Posebne sjednice.

Nakon jutrošnjeg privođenja Dragičevića u Policijsku upravu su se sami počeli prijavljivati i ostali, kako bi dali izjavu.