Abdulah Skaka, bivši gradonačelnik Sarajeva i aktuelni ambasador BiH u Kataru, priveden je u prostorije sarajevske policije, prenose federalni mediji.

Na sastanku je istaknuto da je u pripremi pet novih projekata za BiH, te da se očekuju nova ulaganja i dobri rezultati u ovoj godini.

S obzirom na to da je Tegeltija imenovan za direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Šeldon je na sastanku zahvalio za dosadašnju saradnju i podršku koju je pružao projektima Svjetske banke u prethodnim mandatima.

Tegeltija je rekao da će realizacija projekata Svjetske banke i ubuduće biti važan prioritet, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je napomenuo da su projekti Svjetske banke značajni za stanovništvo u BiH, te da pokrivaju mnogobrojne oblasti od ulaganja u lokalne zajednice do velikih infrastrukturnih projekata, ali i konsultantskih usluga.

Prema Šeldonovim riječima, Svjetska banka će, između ostalog, nastaviti svoje aktivnosti na realizaciji projekata u šumarskom sektoru, zaštiti kvaliteta vazduha i razvoju politika zdravstvenih sistema u BiH.