Bektić koji je i predsjednik OO SDP-a Srebrenica tereti se zbog krivičnog djela krađe identiteta. Navodi se da je ukrao identitet više osoba i fiktivno ih prijavio u Srbiju za glasanje putem pošte.

Iz SIPA je saopšteno da su pretresi izvršeni na šest lokacija nakon kojih su uhapšene tri osobe.

– Lišena su slobode tri lica zbog sumnje da su počinila krivična djela udruživanja radi izvršenja krivičnog djela, pripremanje izvršenja krivičnog djela, falsikfikovanja isprava, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava – navodi se u saopštenju.

Federalni mediji izvještavaju da je Bektić sa još dvojicom saradnika time obezbijedio glasove za Mladena Grujičića, kandidata za načelnika opštine Srebrenica.

Načelnik Grujičić kaže je da je ovo podmetačina iz bošnjakčih političkih krugova i nastavak pritiska na sve Bošnjake u Srebrenici koji su spremni na saradnju, suživot i pomirenje.

Grujičić dodaje da je Bektić kao načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti doprinio više razvoju Srebrenice nego svi kadrovi SDA za proteklih 15 godina.

– Јa mogu da pohvalim rad Bege Bektića, jer je čestito obavljao svoj posao i onako kako to treba, profesionalno. Begić je već duže vrijeme izložen torturi i javnom prozivanju da je “moj čovjek”. Ovdje se sada pokušava nametnuti takva atmosfera da će svaki Bošnjak, koji razmišlja svojom glavom i koji ne prati politiku koja je pogubna za građane Srebrenice, biti linčovan i stavljen na stub srama – izjavio je Grujičić.

Na društvenim mrežama predstavnici Bošnjaka, koji sebe smatraju “jedino ispravnim”, likuju zbog hapšenja Bege Bektića. Alija Tabaković, koji ne želi da prizna poraz na izborima za mjesto načelnika, napisao je “Prvo se moramo obračunati sa našim. Na redu su njihovi”.

Istovremeno, SDA je zatražila ostavku Nermina Nikšića predsjednika SDP-a zbog Srebrenice. Umjesto toga, Predsjedništvo ove stranke raspustilo je Opštinski odbor u Srebrenici, a Bektića isključilo iz članstva.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime