Vučić navodi da su u pitanju tri nova poteza, koja bi mogla da preduzme, ali nije precizirao o kojim mjerama je riječ.

Na pitanje novinara da li ima procjene šta bi Priština mogla dalje, poslije taksi, da preduzme protiv srpskog naroda, Vučić je rekao da su u pitanju tri stvari, koje bi mogli da pokušaju da urade i da se ne zna koja je gora.

– Ali, ne mislim da je jedna od tih stvari dugoročno dobra za Haradinaja, on je čovjek koji kratkoročno posmatra stvari, kao i neki od naših političkih protivnika. Vrlo kratkoročno gledaju na stvari – rekao je Vučić.

Predsjednik dodaje da će država donositi odluke o novim mjerama albanske strane tek kada i ako budu preduzete.

– Mislim da je za nas važno da pokazujemo stabilno i snažno, a uvijek mirno, odupiranje i suprostavljenje takvim mjerama, ali vidjećemo šta će da preduzimaju i u skladu sa tim donosićemo odluke – naveo je Vučić.

Prema njegovim riječima, Kosovo i Metohija mu zadaje najviše brige, straha i zebnje, jer, kaže, vidi da je “ludilo” Prištine postalo bezgranično, a da niko iz međunarodne zajednice to ludilo ne zaustavlja.

– Kriva je međunarodna zajednica koja nije spriječila takse od 10 odsto. Sada neko stiče populanost što je veći stepen bezumnih mjera i to koriste za unutrašnje potrebe. To me brine – naglasio je on.