Foto: Sava Radovanović

“Trepča” je od 14.00 časova u Žitkovcu, opština Zvečan, trebalo da ugosti “Zvezdu” u šesnaestini finala Kupa Srbije, ali prema informacijama koje je iz kluba dobio RTS, utakmica neće biti odigrana.

Sportski direktor “Trepče” dobio je odgovor na zahtjev upućen kosovskoj policiji da meč bude odigran i da upravo ta služba obezbjeđuje duel.

Policija je u saopštenju navela da je zahtjev FK “Trepča” odbijen na osnovu naredbe glavne direkcije policije u Prištini, prenio je RTS.

Iz Fudbalskog saveza Kosova u više navrata su isticali da ne dozvoljavaju odigravanje takmičarskog duela, a još nije poznato da li će ekspedicija crveno-bijelih proći granični prelaz Jarinje.

Fudbalski savez Kosova je tražio od policije da zaustavi autobus iz Beograda prije ulaska na područje /samoproglašenog/ Kosova, koji bi trebalo da stigne oko 11.30 časova.

Na prelazu Jarinje prisutan je i predsjednik Srpske liste Goran Rakić.

Na tom prelazu su raspoređene pojačane snage bezbjednosti jer se, osim fudbalera, očekuje i dolazak velikog broja “Zvezdinih” navijača.

Nekoliko desetina automobila sa navijačim “Crvene zvezde” krenulo je prije sat vremena prema Jarinju iz Kosovske Mitrovice u pratnji policije, javio je dopisnik Srne.

Fifa je ranije odobrila zahtjev “Crvene zvezde” da utakmica bude odigrana na području Kosova i Metohije, ali je Fudbalski savez Kosova tu dozvolu ignorisao.