Gardijan prenosi navode Sandej tajmsa da je budući engleski kralj prihvatio novac od Bakra bin Ladena, polubrata Osame bin Ladena, i njegovg brata Šafika.

Princ od Velsa (73) je rekao da je imao privatni sastanak sa Bakrom (76) u svojoj rezidenciji u Londonu 30. oktobra 2013. godine, dve godine pošto su američke specijalne snage ubile Osamu bin Ladena na imanju nedaleko od Islamabada u Pakistanu, prema Sandej Tajmsu.

Iz Čarlsove rezidencije oštro osporavaju mnoge tvrdnje, navodeći da su odluku o prihvatanju donacije za Dobrotvorni fond princa od Velsa doneli isključivo poverioci.

Bakr i Šafik bin Laden su polubraća Osame, u srodstvu sa osnivačem Al Kaide preko svog oca Muhameda bin Avada bin Ladena, jemenskog milijardera.

Nema naznaka da su Bakr ili Šafik bin Laden finansirali ili bili umešani u terorizam.

Pre mesec dana u javnost je izašla informacija da je princ Čarls prihvatio tri miliona evra u kešu od bivšeg katarskog premijera, šeika Hamada bin Džasima između 2011. i 2015. godine.

Iz zvanične rezidencije princa Čarlsa i njegove supruge Kamile tada je navedeno da su donacije od šeika odmah prosleđene u humanitarni fond princa i sleđene su sve ispravne procedure.

BBC je u to vreme naveo da nije bilo nagoveštaja da su isplate bile nelegalne.