Na osnovu prebrojanih 100 odsto glasova kandidat SNSD-a Mirko Ćurić proglasio je pobjedu u Trebinju. Ćurić je osvojio 68 odsto glasova, a kandidat koalicije “Trebinje zaslužuje bolje” Saša Borjan 32 odsto, rečeno je u Gradskom odboru SNSD-a. Za Ćurića je glasalo 9.728, a za Borjana 4.511 birač.

Ćurić se zahvalio svim glasačima na podršci koju je dobio, ističući da je ovo dokaz da se u protekle dvije i po godine u Trebinju dobro radilo.

On je novinarima u Gradskom odboru SNSD Trebinje rekao da u prilog ovoj tvrdnji ide činjenica da je pobijedio u svim mjesnim zajednicama.

Ćurić je istakao da će gradska vlast u Trebinju u narednom periodu realizovati sve započete projekte i početi nove.

Ćurićev protivkandidat iz koalicije “Trebinje zaslužuje bolje” Saša Borjan za sada nije davao izjave za medije.

Nakon preborojanih 50 odsto glasova, nezavisni kandidat za gradonačelnika Doboja Boris Јerinić proglasio je pobjedu. Iz izbornog štaba “Zajedno za Doboj” saopšteno je da Јerinić vodi sa 18.000 glasova u odnosu na kandidata SDS-a Nebojšu Šainovića.

Na osnovu više od 65 odsto prebrojanih glasova u Ribniku, kandidat SNSD-a Nebojša Karać osvojio 65 odsto glasova birača i ima 1.000 glasova prednosti u odnosu na protivkandidata iz SP Nikole Stojakovića.

Glasalo je 3.409 ili 54,85 odsto birača od 6.323 upisanih u birački spisak, saopštila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Sava Savić.

Prema prvim nezvaničnim rezultatima izbornog štaba SNSD-a u Bosanskom Grahovu nezavisni kandidat Milorad Gligić vodi sa 70 glasova prednosti u odnosu na kandidata SNSD-a Uroša Makića.

Prema prvim nezvanicnim rezultatima izbornog štaba SNSD-a u Drvaru kandidat ove stranke Dušica Runić vodi za 471 glas razlike u odnosu na nezavisnog kandidata Darka Kajteza. SNSD je već proglasio pobjedu u opštini Drvar.

U opštinama Drvar, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac u 19.00 časova su zatvorena sva biračka mjesta na prijevremenim izborima za načelnike opština, koji su protekli bez problema, potvrdili su Srni iz opštinskih izbornih komisija.

-U Drvaru je za prijevremene izbore za načelnika opštine registrovano 6.816 glasača, a glasalo je 2.935 glasača ili 46,81 odsto – potvrdila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Nena Bosnić.

U Drvaru su na prijevremenim izborima za načelnika opštine glasači birali između dva kandidata – Dušice Runić /SNSD/ i nezavisnog kadidata Darka Kajteza.

-U Bosanskom Grahovu je registrovan 2.941 glasač, a glasalo je 733 glasača ili 29,02 odsto – rekao je Srni predsjednik OIK-a Dragiša Kovačević.

U Bosanskom Grahovu glasači su birali između dva kandidata – Uroša Makića /SNSD/ i nezavisnog kandidata Milorada Gligića.

-U opštini Bosanski Petrovac, gdje je registrovano 6.664 birača, do zatvaranja biračkih mjesta izašlo je ukupno 2.865 glasača ili 43,81 odsto – rekla je Srni član OIK Dragana Manojlović.

U Bosanskom Petrovcu glasači su birali između šest kandidata – Emine Mešić /SNSD/, Ermina Hajdera /SDP/, Senade Mehdin /SDA/, Rusmira Mujadžića /DF/, te dva nezavisna kandidata – Branka Despota i Dejana Prošića.

Prijevremeni izbori u opštinama Bosanski Petrovac, Drvar i Bosansko Grahovo održavani se, jer su dosadašnji načelnici zbog preuzimanja funkcija u skupštinama kantona podnijeli ostavke.