O čemu su Dodik i Petrović sa saradnicima razgovarali nije poznato. S obzirom da pripadaju različitim političkim blokovima u svakom slučaju daju povoda za razne tvrdnje.

Dodik je predsjednik Republike Srpske i SNSD-a, a Petrović gradonačelnik Doboja i predsjednik lokalnog SDS-a. Dodik je kandidat SNSD-a za člana u Predsjedništvu BiH iz Republike Srpske, a Petrović je nosilac liste SDS-a za Predstavnički dom Parlamenta BiH iz izborne jedinice tri.

Naglo približavanje pojedinaca SDS sa Dodikom ipak daju pravo onima koji smatraju da će doći do zajedničkog učešća u vlasti nakon izbora i da je upravo zbog toga sklonjen bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić koga nema na kandidatskim listama te stranke.

O tome se sve više govori u javnosti jer kontrolu nad budućim klubom SDS-a, bar po listama kandidata, imaće uglavnom oni koji su se i ranije zalagali za koaliciju sa Dodikom.


Da se radi o otopljavanju odnosa između pojedinaca SDS-a i Dodika govori i ova posjeta lokalnim sdesovcima u Doboju, kao i obećanje izrečeno tokom otvaranja rukometnog TV turnira da će se već narednih dana postaviti kamen temeljac za izgradnju sporstske dvorane u tom gradu.


Uz riječi hvale i ogromno zadovoljstvo što im je bio predsjednik RS, Petrović je rekao da će nova sportska dvorana koštati oko 7,5 miliona KM i da će biti sagrađena uz pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Srpske.

Međunarodni rukometni TV turnir trajaće do subote, 18. avgusta, i u nje