Kako nezvanično saznajemo Mersad Trbić iz Sarajeva prije napada pozvao je policiju, jer je primijetio da ga prati nepoznato lice sa putničkim vozilom beogradskih registarskih oznaka. Odmah po prijavi policija je krenula na mjesto događaja , ali incident je već bio u mjestu Bajrin kamen kod Vlasenice, a napadač je pobjegao .

– Policijskoj stanici Vlasenica sinoć oko 5 minuta iza ponoći prijavljeno je da je na području Vlasenice nepoznato lice upravljajući putničkim automobilom sustiglo lice inicijala M.T. Koje je ipravljalo putničkim automobilom marke reno nakon čega je zaustavilo vozilo i fizički ga napalo nanijevši mu tjelesne povrede – istakao je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u vlaseničkom Domu zdravlja pretučeni Trbić prevezen je u zvorničku bolnicu iz koje je upućen u UKC Tuzla.

– Pacijent inicijala M.T. hospitaliziran je u KC Tuzla na Klinici za torakalnu hirurgiju zbog povreda grudnog koša. Riječ je o teškim tjelesnim povredama koje zahtijevaju bolničko praćenje – kaže Ersija Aščerfić Mujedinović, šef Kancelarije za odnose sa javnošću UKC Tuzla.

Na osnovu izjave oštećenog Mersada Trbića, ali i snimaka sa video- nadzora sa ovim incidentom u vezu se dovodi načelnik opštine Han Pijesak Slobodan Đurić. Policija traga za njim.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime