U petak 30. oktobra 2020 godine u 8:20 časova, u Кliničko Bolničkom Centru Crne Gore, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko- Primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije.

O svim drugim detaljima u vezi sa sahranom visokopreosvećenog Mitropolita javnost će biti uskoro obaveštena”, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Podsetimo, prethodnog dana je načelnica pulmološke klinike KCCG dr Jelena Borovinić Bojović, istakla je u izjavi za sajt Mitropolije crnogorsko-primorske da se mitropolitovo zdravstveno stanje juče naglo pogoršalo zbog razvijanja pneumomediastinuma kao posledice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane koronavirusom, na koji je mitropolit negativan već deset dana, kao i posledicom dugotrajne oksigene terapije.

Prethodne noći je izvor Nova.rs iz Kliničkog centra Crne Gore, potvrdio je da je mitropolit Amfilohije u teškom stanju i da se bori za život.

“Molimo se za Amfilohija. Stanje mu se danas naglo pogoršalo i lekari su ga stavili na respirator, tako da se nadamo da će mu biti malo bolje. Vitalni organi su ugroženi, još je u jako teškom stanju. Uplašeni smo, ali verujemo da će pobediti bolest”, navodi naš izvor.