Beograd, 04.04.2019. -Predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) uklonili su danas ograde koje su se nalazile u Kolarcevoj ulici, zbog radova u centru grada, i najavili su da ce ih odneti pred sediste Regulatornog tela za elektronske medije (REM). Ogradu su uklonili predstavnici tog saveza Bosko Obradovic, Nikola Jovanovic, Marko Bastac i Janko Veselinovic. Kolona se trenutno krece prema Trgu Republike. (BETAPHOTO/M0)

“Ovo je novo gradilište. Potrebna je rekonstrukcija REM-a jer je davno propao i uništen i jer dozvoljava nenormalni nasilnički obračun režima sa neistomišljenicima, a simbol toga je Pink”, rekao je lider Dveri Boško Obradović, sa kojim su došli Nikola Jovanović, Janko Veselinović i Marko Bastać.

Oni su prethodno uklonili ograde iz Kolarčeve ulice. Policijski automobil koji je bio parkiran neposredno pored ograde se udaljio kada se kolona demonstranata približila.

Prema rečima Obradovića, gradilištem u centru grada režim želi da zatvori plato ispred Filozofskog fakulteta odakle počinju protestne šetnje “Jedan od pet miliona” i zabrani protest.

On je dodao da će oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pinku i krivično gonjenje vlasnika te televizije Željka Mitrovića, “zbog kriminala, zločina, korupcije”, biti simbol političkih promena.

Prema njegovim rečima, TV Pink je privatna televizija, ali je nacionalna frekvencija javno dobro i pripada građanima. Obradović je kazao da je dovoljan razlog za oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink bilo emitovanje “spota mržnje” protiv predsednika Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Novinar TV Pink je rekao da ga je Obradović vređao i pretio mu ispred skupštine Grada i upitao ga zašto je to radio, a Obradović je odgovorio da “ne razgovara sa stranačkim botovima maskiranim u novinare” već drži konferenciju za novinare.

Prema rečima Obradovića, najveći nasilnik u Beogradu je zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji ruši grad i koji je, kakao je rekao, poslao pred opoziciju na juriš dame zaposlene u Gradskoj upravi Beograda.

“Vesić je pokušao da inscenira nasilje”, rekao je Obradović.

Obradović je rekao da građani koji protestuju žele da zaštite i te žene od “poniženja na koje ih tera Vesić”.

“Građani su došli da predaju zahtev gradonačelniku na pisarnici jer se grad urušava i nekontrolisano uništava, ali to im nije omogućeno da urade”, rekao je Obradović, i upitao zašto Vesić nije izašao pred građane.

Podsetimo, predstavnici Saveza za Srbiju okupili su se nešto posle 10 časova ispred Skupštine grada Beograda i pokušali da uđu u gradsku upravu da bi, kako su rekli, razgovarali s gradonačelnikom Zoranom Radojičićem.

Zaposleni, uglavnom žene, stale su na ulaz u Stari dvor i nisu dozvoljavali predstavnicima SzS da uđu u zgradu.

TAGOVI: