Dragica Kovač

Tokom dvodnevne manifestacije, kroz ponudu banjskog i vjerskog turizma, aktivnog odmora sa ponudom nacionalnih parkova, planinarenja, raftinga, kanjoninga i drugih vidova avanturističkog turizma, kao i turističku ponudu gradova Banjaluke i Trebinja, šestu godinu zaredom predstavljeni su turistički kapaciteti Republike Srpske, navedeno je u saopštenju Ministarstva trgovine i turizma.

U saopštenju se navodi da je Kovačeva izrazila zadovoljstvo što su ispunjena očekivanja, jer je štand Republike Srpske i ove godine bio veoma posjećen, a ostvaren je i kontakt sa velikim brojem turoperatora i predstavnika turističke industrije iz Izraela i drugih zemalja.

Ona je navela da je na ovogodišnjem sajmu posebna pažnja posvećena bila ponudi banjskih centara u Republici Srpskoj.

– Izraelsko tržište je zahtjevno, stoga je i ponuda koja je predstavljena ovdje prilagođena specifičnim ciljnim grupama. S obzirom na to da se pokazalo da naši banjski centri imaju izuzetne uslove u pogledu konkurentnosti cijena i sadržaja koji se nude turistima u zemljama regiona, predstavljanje banja u Tel Avivu imalo je za cilj dodatno animiranje turista sa drugih tržišta, kakvo je izraelsko. Cilj je da se struktura gostiju u banjama proširi i na dalja tržišta osim zemalja regiona – rekla je Kovačeva.

Ona je potvrdila da će se u narednom periodu više pažnje posvetiti promociji kompletne ponude zdravstvenog turizma Republike Srpske, koja pored ponude banjskog turizma uključuje i ponudu zdravstvenih i velnes usluga.

Prema njenim riječima, banje Vrućica i Slatina prednjače sa ponudom usluga i sigurno je da mogu ispuniti uslove i najzahtjevnijih gostiju.

– Želimo pokazati sa kakvim potencijalima Srpska raspolaže i reći svima da su dobrodošli u Republiku Srpsku – naglasila je Kovačeva.

Ministarka Kovač istakla je da je Republika Srpska među prvim zemljama u regionu prepoznala Izrael kao tržište od strateškog značaja, koji su potom slijedile i druge zemlje poput Srbije, Hrvatske i Slovenije. Ona je navela da Ministarstvo trgovine i turizma finansijski podržava učešće na sajmovima turizma na kojima se postiže što bolja reprezentativnost i vidljivost Srpske, te da je najveći sajam turizma u istočnom dijelu Mediterana upravo takav događaj.

Predstavljanje turističke ponude Republike Srpske organizovano je u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske i Predstavništvom Republike Srpske u Izraelu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime