Foto: SRNA

Šarović je nakon sjednice rekao da je Predsjedništvo odbacilo ovaj sporazum kao neprihvatljiv za stranku, te da je to primio na znanje i Mićić.

On je naveo da ne postoji bilo kakav osnov za saradnju, izuzev Srebrenice, niti za jednu lokalnu zajednicu. Rekao je da su svi u Predsjedništvu SDS-a glasali za ovakav stav, osim jednog člana.

– Odlukom Predsjedništva, SDS će u Bijeljini imati svog kandidata, koalicija sa SNSD-om ne dolazi u obzir – istakao je Šarović i dodao da će to biti Mićić, ukoliko se on, kako kaže, i dalje vidi u ovakvom SDS-u, bez koalicije sa SNSD-om.

On je naglasio da ne postoji mehanizam da SDS Bijeljina nastavi pregovore sa SNSD-om.

Predsjednik SDS-a je rekao da su svi učesnici dužni da se pridržavaju odluke Predsjedništva i da se ona mora poštovati. Dodao je da je potrebno napraviti apsolutni otklon od politike /lidera SNSD-a/ Milorada Dodika.

– Može bilo ko da pregovara sa SNSD-om, ali ne kao SDS, već izvan SDS-a – rekao je on.

Predsjednik Gradskog odbora Bijeljina prisustvovao je sjednici Predsjedništva, ali nije želio bilo šta da komentariše. Јuče je jasno poručio da sporazum o koaliciji sa SNSD-om podrazumijeva 12 projekata bitnih za Semberiju.

– Svi oni koji su protiv sporazuma ne vole grad, Semberiju, ne razmišljaju na način da smo odgovorni prema građanima i da mi u lokalnoj zajednici radimo projekte – rekao je Mićić.

O mogućim sankcijama prema Mićiću nije raspravljano. Šarović je najavio da Mićić ostaje kandidat SDS-a za gradonačelnika Bijeljine na oktobarskim izborima, ukoliko sebe vidi u trenutnim odnosima.