Predsjednik Srpske je čestitajući slavu, rekao da je želja svih da se za drage goste ona uvijek obilježava u miru.

– Svima pružamo poruke mira, i onima koji su drugačiji od nas, sa željom da se ovdje etablira pravi mir, trajni mir i da živimo ovdje njegujući naše običaje i tradiciju – rekao je Dodik.

On je istakao da je Bijeljina za Srpsku važan strateški centar u koji je u Vlada u posljednjih nekoliko godina uložila više od 300 miliona KM za različite kapitalne projekte.

– Posebno mi je drago da je i to omogućilo da se ovdje danas na ovakav način obilježava krsna slava grada. Republika Srpska je ponosna na svoja dostignuća i njegovanje mira među ljudima. Srpska je ponosna i na to što u nju dolaze gosti kojima pokazujemo sva svoja dostignuća koja se danas mogu vidjeti i u Bijeljini – rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da i kao predsjednik Vlade i kao predsjednik Srpske učestvuje i niz godina unazad radi na kapitalnim projektima u ovom gradu – izgradnji bolnice u Bijeljini, protočnom kanalu i obilaznici oko Bijeljine.

– Danas gradimo Drinski nasip kao jedan od strateših infrastruktutnih objekata koji će odbraniti Bijeljinu od visokih voda – istakao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je tokom boravka u Bijeljini razgovarao sa ambasadorom Indije Raulom Čabrom i gradonačelnikom Mićom Mićićem.