U Srbiji će sutra biti održana velika vojna vježba sa bojevim gađanjem pod nazivom “Vek pobednika 1918-2018”, kojom će biti obilježeno 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu.

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regionu u kojoj će učestvovati oko 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa oko 645 borbenih sistema i vazduhoplova.

Vježba će se održati istovremeno na deset lokacija u Srbiji, na kojima će se uz sadejstvo sa vazdušnim snagama, izvoditi planske, vježbovne i borbene aktivnosti uz učešće 100 tenkova, 100 borbenih vozila, 100 artiljerijskih i zemaljskih i protivvazduhoplovnih raketnih sistema.

Iz Ministarstva odbrane Srbije najavljeno je da će se vježba održati na vojnim kompleksima Pasuljanske livade, Međa, Orešac, Borovac, privremenim poligonima “Pešter” i “Titel”, kao i u rejonima Јastrepca, Zvorničkog jezera i Sremske Mitrovice.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće najprije prikazu na Pasuljanskim livadama, a zatim i izvođenju vježbe na Privremenom poligonu “Pešter”.