“To je jedan marionestki i zločinački sistem koji je uperen protiv Srpske i Srbije i srpskog naroda. Odbacujem bilo kakvu mogućnost njegove posjete institucijama Srpske. Naše kapacitete ni u kom obliku neće koristiti”, naveo je Dodik.

On ističe da ga nisu zvali, niti se konsultovali sa njim o pozivu Pacoliju.

“Pacoli je neprijatelj srpskom narodu. Drago mi je što nije došao. Zna da bi ga neugodno dočekali. Da je možda došao u Zenicu, mi tu ne bi mogli ništa, ali ovdje ne može doći da nas provocira”, kaže Dodik.

Dodik je rekao da je slučaj “Pacoli” čin izdaje srpskog nacionalnog interesa, a to je upravo uradio Igor Crnadak zajedno sa Mladenom Ivanićem, koji sada o svemu ćuti”, rekao je Dodik.

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da o sastanku u Banjaluci i dolasku tzv. šefa diplomatije samoproglašenog Kosova Bedžeta Pacolija, sa njima niko nije razgovarao, niti se Srbija miješala u to pitanje.

“Ipak, Pacoli je poznat po tome da učestvuje na raznim skupovima, te da koristi svaku priliku da se negdje pojavi, gdje može da priča svoje priče. Tako je nedavno na sastanku u Dubrovniku govorio o genocidu. Ali takve stvari može da priča kada ja nisam tu. E upravo sam zato i došao u Banjaluku”, rekao je Dačić.

On ističe da se Pacoli toga i uplašio.

“Stalno se žalio da BiH ne da vize. Mora mu biti jasno da BiH neće priznati Kosovo, jer ga Srpska ne priznaje”, istakao je Dačić.