Foto: RTRS

Sastanku u zgradi Gradske uprave Zvornik prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je republička vlast u tom gradu proteklih nekoliko godina realizovala brojne važne projekte vrijedne blizu 120 miliona maraka i da će ulaganja biti nastavljena.

– Republička vlast je ovdje na lokalnom nivou ostavila iza sebe mnogo urađenih projekata, rekonstruisanih škola, izgrađenih puteva, rješavanja raznih komunalnih i infrastrukturnih problema, a stav institucija Republike Srpske jeste da se nastave ulaganja neophodna za poboljšanje uslova života naših građana – rekla je Cvijanovićeva nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem.

Ona je navela da su danas definisali šta će u Zvorniku biti urađeno u narednom periodu, uz podršku republičke vlasti.

– I ranije smo intervenisali kada je riječ o Bolnici i ponovo ćemo da bi se zaokružio taj projekat i uz rekonstrukciju planiramo i dogradnju određenog dijela, kao i nabavku opreme koja je potrebna da bi Bolnica funkcionisala prema savremenim standardima u zdravstvu – istakla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, u Zvorniku će se raditi na saniranju još nekolik škola, a danas će biti obilježen završetak proširenja kapaciteta vrtića u koji je Vlada Republike Srpske uložila 200.000 KM.

– Sve što je lokalna zajednica ispostavila kao zahtjev za bolje uslove života građana mi postepeno rješavamo, a među tim velikim projektima je zgrada alternativnog smještaja i rješavanje jednog seoskog vodovoda koji je značajan za povratnička naselja – najavila je Cvijanovićeva.

Pomoć je najavljena i u vezi sa uklanjanjem velike deponije koja predstavlja problem lokalne zajednice.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da je sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, tokom njene prve posjeti gradu u ovoj funkciji, razgovarao o brojnim projektima u koje je Vlada Srpske, dok je Cvijanovićeva bila premijerka, uložila znatna sredstva.

Prema njegovim riječima, sagledano je šta je dosad urađeno na započetim projektima i predočeni su budući projekti koji su prioritetni za Zvornik.

– Naša dobra saradnja sa Vladom i svim institucijama Republike Srpske nastavlja se sa ciljem da grad učinimo što boljim i obezbijedimo ostanak i opstanak ljudi na ovim prosorima – rekao je Stevanović.

Nakon razgovora, Cvijanovićeva i Stevanović su sa saradnicima obišli Dječiji vrtić Naša radost, gdje su ozvaničili početak rada ove predškolske ustanove.

Stevanović je podsjetio da je Vlada Republike Srpske, kada je Cvijanovićeva bila premijer, izdvojila oko 200.000 KM za opremanje ovog vrtića, a Gradska uprava za kupovinu prostora, čija je korisna površina oko 500 metara kvadratnih, oko 700.000 KM.

Novi vrtić, u koji će biti smješteno i jasličko odjeljenje, ima kapacitet od oko 150 mjesta.