Foto: RTRS

Iz Kabineta predsjednice saopšteno je da je Cvijanovićeva donijela sljedeće uredbe:

1. Uredbu sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti

2. Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti

3. Uredbu sa zakonskom snagom o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje “Hitnog projekta KOVID-19 za BiH”

4. Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto – puta Koridor 5C kroz Republiku Srpsku i izgradnje dionice auto-puta “9 januar” Banjaluka-Doboj

5. Uredbu sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta i gasovoda dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača.

Navedene uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Srpske.

Donošenju navedenih uredbi prethodio je sastanak održan putem video linka na kojem su obrazloženje dali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministarka finansija Zora Vidović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i direktorka Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bosiljka Predragović.

Na sastanku su učestvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilović i predsjednica Zakonodavnog odbora u NSRS Dušica Šolaja.