Kovačević je istakao da zbog toga Teslić nema perspektivu sa sadašnjim načelnikom i lokalnom vlašću koja vodi izolacionističku politiku i koja ne želi komunikaciju sa organima Srpske.

– Nažalost, načelnik Teslića se javno hvalio da je jedan od rijetkih načelnika koji nije išao da razgovara sa ranijim predsjednikom Vlade, a sadašnjim predsjednikom Republike. Na žalost građana Teslića, to jeste tako, ali na sreću takvih načelnika je, kako i sam Miličević kaže, zaista malo – rekao je Kovačević Srni.

Prema njegovim riječima, mržnja prema SNSD-u razara SDS.

– To nama i nije problem, ali zato jeste nesreća što građane u pojedinim opštinama u kojima SDS stoluje, drže u stanju izolacije, uskraćujući im mogućnost da se kroz projekte republičkih organa unaprijede uslovi života na području gdje žive – kaže Kovačević.

Komentarišući Miličevićeve izjave u vezi sa periodom dok je vlast u Tesliću obavljala koalicija predvođena SNSD-om, Kovačević je naglasio da je Miličević neobaviješten.

– Da nešto o tome zna, onda bi znao i da su za vrijeme lokalne uprave na čelu sa SNSD-om i republičke vlasti SNSD-a na području teslićke opštine i samog grada rekonstruisani brojni školski objekti i putni pravci, izgrađena sportska dvorana, a Teslić je upravo zahvaljujući SNSD-ovoj politici povezan magistralnim putem sa Banjalukom – podsjeća Kovačević.

On je dodao da je teslićka lokalna vlast, predvođena načelnikom Miličevićem, prespavala vrijeme u kojem su načelnici i gradonačelnici iz svih krajeva Srpske, bez obzira na političku pripadnost, dogovarali i realizovali projekte sa institucijama Republike Srpske.

– Što se tiče SNSD-a i naših ljudi u Vladi Srpske, oni će nastaviti da rade posao u najboljem interesu građana svih gradova i opština Srpske. Nadam se da će konačno i u Tesliću dobiti partnera koji želi saradnju i kojem je interes građana Teslića bitniji od stranačkih interesa – kaže Kovačević.

On je istakao da raduje to što Teslić i u novim planovima Vlade nije zapostavljen i što će biti izgrađena nova fiskulturna dvorana i dodatni učionički prostor, obavljena rekonstrukcija objekta Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u gradu u vrijednosti većoj od 600.000 KM, kao i što će biti sanirano nekoliko školskih objekata u teslićkim selima.

– Zasluge za realizaciju svih ovih projekata i te kako ima i bivša predsjednica Vlade i aktuelna predsjednica Republike Željka Cvijanović. To su njeni zemljaci, građani Teslića, prepoznali i ubjedljivo je podržali na izborima. Vjerujem da će slično postupiti i u nedjelju – istakao je Kovačević.

Građani Teslića u nedjelju će izaći na referendum na kojem će odlučivati o opozivu Miličevića.