Car is seen on the site of a shooting, in the small Bosnian town of Gradacac, Bosnia, Friday, Aug. 11, 2023. Police in Bosnia launched on Friday a major chase for a man who claimed to have shot and killed his wife while broadcasting it live on Instagram. (AP Photo)

Ovaj slučaj uznemirio je kako javnost u BiH, tako i region, a naročito jer je ubica snimio momenat ubistva, odnosno sam čin ubijanja žene.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona se oglasilo gde su potvrdili informaciju da su tri osobe danas usmrćene na području Gradačca, a tri ranjene iz vatrenog oružja, prenosi Avaz.ba.

„Radi se o punoletnim osobama. Osumnjičenog Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca su policijske snage locirale na širem području Gradačca. On je počinio samoubistvo. Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu. Policijske snage su na terenu. Uviđaj će obaviti dežurni tužilac u saradnji s istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Gradačac“, rečeno je iz Tužilaštva TK.