– Pod sloganom „Budite (se) studenti – 1 od 5 miliona“ počelo je okupljanje studenata različitih fakulteta ispred studentskog doma „4. april“ na Voždovcu odakle će krenuti u šetnju kako bi se pridružili protestu „Jedan od pet miliona“ u centru Beograda.

Ispred studentskog doma u beogradskom naselju Voždovac okupili su se mladi sa Fakulteta političkih nauka, Fakulteta organizacionih nauka, Saobraćajnog fakulteta, Farmaceutskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta i Više škole elektrotehnike i računarstva.

Kolona studenata će se na Slaviji nakon 17 časova spojiti sa kolonom studenata Pravnog fakulteta, a potom nastaviti ka Terazijama.
Jedna kolona studenata i građana sa Novog Beograda će krenuti od Sava Centra i pridružiti se protestima.
U najavi okupljanja oni su pozvali sve kolege, profesore, asistente i građane nezadovoljne stanjem u društvu i pokažu „da studenti u Srbiji ne ćute i ne spavaju, već da su uveliko budni“.

Ovo okupljanje je nastavak akcije od prošle subote kada su se ispred Fakulteta političkih nauka okupile kolega sa tog i Fakulteta organizacionih nauka i u protestnoj povorci krenuli na skup „Jedan od pet miliona“. Studenti su na taj način izrazili i solidarnost sa oko 1500 članova akdemske zajednice, profesora, asistenata i saradnika u nastavi koji su potpisali pisma podrške građanskim protestima.

Pod parolom „Jedan od pet miliona“ održavaju se protesti nezadovoljnih građana već devet subota za redom u Beogradu a u međuvremenu se uključilo i oko 40 gradova širom Srbije.

Na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu večeras se održava jubilarni 10. protest građana nezadovoljnih stanjem u društvu sa glavnim zahtevom za ostavkom predsednika države Aleksandra Vučića.