Premijer Jermenije Nikol Pašinjan je na Fejsbuku napisao da je rat u Nagorno Karabahu, teritoriji koja je formalno u sastavu Azerbejdžana ali pod kontrolom Jermenije, stao u 1.00 noćas, prenosi RTS svetske agencije.

“Odluku sam doneo posle duboke analize vojne situacije i procene pojedinaca koji najbolje razumeju tu situaciju, takođe na osnovu uverenja da je u postojećoj situaciji ovo najbolji mogući ishod. O svemu ovome ću se obratiti naciji u narednim danima”, napisao je Pašinjan na Fejsbuku, javlja jermenska agencija Armenpres.

Poručio je građanima, između ostalog, da ovo nije pobeda ali da “poraza nema sve dok sebe ne smatrate poraženim”.

“Nikada nećemo sebe smatrati poraženima i ovo mora postati polazna tačka našeg nacionalnog jedinstva, doba preporoda”, istakao je premijer Jermenije.

Informaciju o potpisivanju sporazuma između Jermenije, Rusije i Azerbejdžana oko regiona Nagorno Karabaha potvrdio je i portparol Kremlja i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev. Arajik Hartunjan, lider Nagorno Karabaha, napisao je na Fejsbuku da će sporazum omogućiti kraj rata što je pre moguće.

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da će, prema sporazumu, ruski mirovnjaci biti raspoređeni duž linije fronta u Nagorno Karabahu kako bi zaustavili vojni konflikt Jermenije i Azerbejdžana.

Rekao je da se nada da će sporazum omogućiti uspostavljanje neophodnih uslova za postizanje sveobuhvatne krajnje odluke o krizi u Nagorno Karabahu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime