Od kako je poražena na opštim izborima Partija demokratskog progresa, čiji su lideri duboko isfrustrirani dominantnom pobjedom Dodikovog SNSD-a i samog Dodika –Branislav Borenović, Mladen Ivanić, Igor Crnadak i mladi tajkun Draško Stanivuković, ne žele da se pomire sa izbornim porazom i sve ovo vrijeme traže načina kako da vladajućoj strukturi u Republici Srpskoj i njenim predstavnicima u BiH napakoste i pokušaju , kako to oni kažu, “zagorčati im život”.

Lider PDP-a Branislav Borenović i mladi stranački tajkun Draško Stanivuković koji ne žali para, glavni su operativci tog prljavog posla koji se oličava u tome da se udari na aktuelnu vlast u Republici Srpskoj i na sve načine pokuša internacionaliizovati tragična smrt mladog banjalučanina Davida Dragičevića ali zbog ličnih interesa.

“Ako ne može ovdje dobiti pravdu,tražićemo je od međunarodnih institucija, ali stati nećemo,, ponavlja mladi banjalučki milioner i manipulant, poslanik PDP-a u Skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, potvrđujući tako da se zbog političkog revanšizma i pokušaja urušavanja vlasti pokušava po ko zna koji put zloupotrebiti tragična smrt mladog Banjalučanina Dragičevića.

Otuda dio odgovora na pitanje otkud poslanici Demokratske stranke iz Srbije Aleksandra Jerkov, Balša Božović i Maja Videnović u Banja Luci sa liderima PDP-a.No to nije sve.

Danima su Branislav Borenović, mladi tajkun Draško Stanivuković i na destine članova PDP-a obljetali po Republici Srpskoj nevladine organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama, pokušavajući da preko njih naprave dogovor o internacionalizaciji još neriješene tragične smrti mladog Davida Dragičevića.U tom svom naumu imali su podršku određenog osoblja ambasade Velike Britanije u Sarajevu. Međutim to im nikako nije uspjevalo jer se organizacije koje su opsjedali nisu htjele mješati u sudske procese.

Zbog toga je razočarana ambasada Velike Britanije koja je hrabrila PDP-ovce uputila informacije ambasadi SAD I Njemačke u Sarajevu u kojima se žale na neke nevladine organizacije da ne žele da se uključe u pokušaj internacionalizacije slučaja Dragičević, iako već godinama primaju sredstva od svih njih i drugih stranih fondova.

Kada im to nije uspjelo Branislav Borenović i mladi tajkun Draško Stanivuković odlaze u Beograd gdje se sastaju sa beogradskim advokatom Božom Prelevićem prijateljom opozicije u Srbiji, koji pristaje da za dobre pare, PDP-u odradi lobistički posao u njihovoj namjeri .Tu Stanivuković sebe pokušava predstaviti kao mladog političara “proganjanog od režima u
Republici Srpskoj” itd….itd..

Otuda i dolazak troje poslanika Demoratske stranke iz Srbije i njihovzajednički pres sa liderima PDP-a i otud i najava Aleksandre Jerkov da će ona pokušati da u Komitetu za ljudska prava narodnih poslanika u Ženevi iznese laži koje joj je prenio mladi manipuator Stanivuković, stavljajući sebe u centar priče, kao navodno proganjanog poslanika od strane “režima” u RS, a ne slučaj Davida Dragičevića.

Sve to je podržao i lider PDP-a Branislav Borenović, koji se u razgovorima u četiri oka , povjerio svojim prijateljima da je ,,sve ovo što rade prije svega osveta Aleksandru Vučiću koji nije na proteklim izborima u BiH jače podržao Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH i da oni zbog toga podržavaju proteste u Srbiji protiv Vučića.

Kako iz naših izvora u PDP-u saznajemo mladi tajkun, poslanik PDP-a Draško Stanivuković obećao je ovih dana otići u Beograd sa jednom ekipom i učestvovati na protestima “Jedan od milliona” Aleksandri Jerkov je saopštio da je spreman i finansijski pomoći proteste, preko nje, u visini od 100 hiljada eura.