Zahtev su podneli Boško Obradović, Marija Janjušević, Dragan Vesović i Ivan Кostić.

“Nakon što je utvrđeno da je doktorska disertacija ministra Siniše Malog plagijat, smatramo da je potrebno da se pokrenu postupci preispitivanja doktorskih disertacija ministra unutrašnjih poslova i sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Nebojše Stefanovića i guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, koja je i zamenik predsednika SNS”, navodi se u saopštenju Dveri.

Iz Dveri podsećaju da su naučni radnici Uglješa Grušić, Branislav Radeljić i Slobodan Tomić još 2014. godine objavili tekst u kom su naveli da je Stefanovićev doktorat plagijat, a kao posebno sumnjivo su istakli i to što jedan član komisije na dan odbrane nije bio prisutan, a dva člana se ne služe srpskim jezikom (Sung-Džo Park i Žan-Žak Šanaron).

Novinari CINS-a su 2016. godine, “nakon provlačenja doktorata Jorgovanke Tabaković kroz softver Turnitin utvrdili veliku količinu teksta koja je doslovce prepisana iz tuđih radova bez citiranja”.

“Kao što vidimo, pored utvrđenog plagijata Siniše Malog, originalnost doktorskih disertacija ministra Stefanovića i guvernerke Tabaković je takođe sporna, ali pod pritiskom aktuelne vlasti ove disertacije još nisu preispitane. Očigledno pokušava da se zataška da je troje najbližih saradnika predsednika SNS uhvaćeno u krađi tuđe intelektualne svojine”, saopštile su Dveri.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime