Foto: BETA

“Zanimljivo je da su sada protiv promene granica, a nisu bili 2008. kada su priznali postojanje druge države na teritoriji Srbije. Tada je to bio, za njih, ispravan potez. Možda bi bilo bolje da se zapitaju da li su takvom odlukom nešto postigli i koje su probleme rešili nakon 11 godina”, rekla je ona agenciji Beta.

Marković, koja je poslanica s liste Srpske napredne stranke, ocenila je da, prema izjavama dvojice nemačkih poslanika, “izgleda kao da je sve u najboljem redu, pa će nekakva promena granica da poremeti inače odlične odnose Beograda i Prištine”.

“Ovakvim stavom se smanjuju šanse za dogovor, odnosno za nastavak dijaloga za koji su se oni založili. Logičnije bi bilo, ako se već zalažu za nastavak dijaloga, da insistiraju na ukidanju taksi. O čemu tačno bi se vodio dijalog u ovakvim uslovima?”, rekla je ona.

“Žao mi je što je stav Nemačke i dalje takav da ne ostavlja prostor za dogovor, ali sa druge strane pojedine članice EU imaju suprotne stavove, kao i SAD koje su se izjasnile da će podržati svako rešenje oko koga se saglase obe strane”, dodala je Marković.