U Francuskoj će od nedjelje biti uvedene nove restrikcije na ulazak u zemlju kako bi se usporilo širenje virusa korona i “uvoz” novih sojeva.

Sva putovanja izvan EU koja nisu neophodna biće zabranjena, a zahtjevi za testiranjem putnika u okviru bloka biće pooštreni.

Njemačka će od nedjelje uvesti zabranu na ulazak u zemlju za većinu putnika koji dolaze iz zemalja snažno pogođenih novim mutiranim sojevima. U te zemlje spadaju Velika Britanija, Irska, Portugal, Brazil, Јužna Afrika, Lesoto i Esvantini, a očekuje se da će mjere biti na snazi do 17. februara.

Ulaske u zemlju koji nisu nužni od nedjelje će zabraniti i Češka, u pokušaju da spriječi prodor mutiranih sojeva.

Vlasti Portugalije su svojim građanima u četvrtak zabranile sva putovanja koja nisu neophodna, a mjera će biti na snazi tokom dvije nedjelje.

U Belgiji su od srijede zabranjena sva putovanja iz zemlje do 1. marta, osim u nužnim slučajevima.

Za razliku od ovih zemalja, Vlada Italije je u petak saopštila da će od ponedjeljka više područja biti klasifikovano kao zone u kojima važi manje restrikcija, uprkos upozorenjima ljekara.

Nijedan region više neće biti u crvenoj zoni u kojoj važe najstrože mjere kada je riječ o putovanjima i radu preduzeća, prenosi Tanjug.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime