Iz bliskog okruženja grupe “Pravda za Davida” potvrđeno je za naš portal da među najvažnijim ljudima koji su uključeni u organizaciju skupa na Trgu Krajine u Banjaluci 5. oktobra stoji Draško Aćimović, član SDP-a i bivši ambasador BiH u Blegiji.

Zanimljivo je i to da pojedine partije otkazuju svoje završne predizborne skupove pod istim objašnjenjem a kako i ne bi kad najvažnije poruke koje se trebaju čuti na skupu kreira i osmišljava upravo Draško Aćimović.

Naš izvor kaže da će Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, prema planu od ranije saopštiti ime ubice, a to ime biće Vico Zeljković, kojem je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ujak.

Organizatori skupa smatraju da će nakon što Davor Dragičević na Trgu izgovori ovo ime, u potpunosti diskreditovati Dodika i SNSD na izborima, a u prilog ide i to što je naredni dan izborna ćutnja i neće biti puno prostora da se ova laž kvalitetno demantuje. Njima je bitno i važno samo da to Davor kaže na Trgu.

Ranije su neki blogeri pominjali Vicu Zeljkovića i dovedili u vezu sa, kako pišu,  neprimjerenim ponašanjem, a sve s ciljem potpune diskretidacija uže i šire porodice Milorada Dodika.

Svjesni svoje političke nemoći i debakla na izborima otkazali su svoj završni predizborni skup na Kastelu i svoje članstvo će poslati na Trg kako bi doprinijeli da se omasovi skup na Trgu i pošalje slika kako je Banjaluka nesiguran grad i kako bi se stvorio utisak da opozicija ima podršku u tom gradu, iako to apsolutno nije tačno.

Pojedini opozicioneri su svoju kampanju vodili na tragediji porodice Dragičević, a izborni štab instalirali na Trg Krajine. Njima je bitno samo da nanesu štetu Dodiku i SNSD-u i umanje njegov rezultat na izborima.

Njih na skup na Trgu u petak u Banjaluci ne izvodi istina i Pravda već politička korist da prigrabe koji jeftini politički poen.