U tekstu se navodi da se “uplate vrše preko ove fondacije da bi se prikrio tok novca, ali i zbog bojazni da bi rukovodstvo opozicione Partije demokratskog progresa, čiji je lider Branislav Borenović, ta sredstva iskoristilo za lične potrebe”.
“Prema tvrdnjama izvora iz Sarajeva, za kampanju Trivićeve zadužen je komunikacioni konsultant Đorđe Belamarić iz Kragujevca koji je za taj ukupan angažman, za sada, navodno zaradio oko milion evra. Belamarić je vodio i kampanju Draška Stanivukovića za lokalne izbore kada je izabran za gradonačelnika Banjaluke, a od 1999. godine bio je instruktor za političke kampanje Nacionalnog demokratskog instituta iz Vašingtona”, ističe se u tekstu.
Sagovornik portala “Politički.rs” navodi da je “u kampanju Trivićeve angažovana i Ambasada Velike Britanije u BiH koja apeluje i pregovara sa bošnjačkim partijama da njihovi članovi, koji žive u Republici Srpskoj, glasaju za Jelenu Trivić”.
“To je bez sumnje još jedna perfidna igra Gordog Albiona, koji bi da sklone Milorada Dodika kako bi sa Republikom Srpskom, kojoj je Dodik povratio samopouzdanje, pobednički i slobodarski duh, što ne može da podnese bošnjačko-zapadna koalicija, koja je nažalost u svom naumu jednim delom instrumentalizovala neke iz opozicije u Republici Srpskoj poput Partije demokratskog progresa i Jelene Trivić, kako bi Republiku Srpsku ustrojili po svom nahođenju”, zaključuje se u tekstu.