Greek police experts search for evidence outside AEK Athens' OPAP Arena on August 8, 2023 after a Greek football fan was stabbed to death on the outskirts of Athens during a brawl between rival club supporters, with 96 people arrested in violent clashes. The fight between fans broke out on August 7 evening and the tragic outcome has led to UEFA postponing the Champions League qualifying third round first leg match between hosts AEK Athens and Croatian club Dinamo Zagreb.,Image: 795259088, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

Navodno, Hrvati su primećeni u luci „Igumenica“, od strane lučke policije, dok su se navodno ukrcavali na brod za Italiju.

Petorica Hrvata naumila su pobeći brodom u italijanski Bari, a nisu imali opravdan razlog boravka u Grčkoj. Prema pisanju grčkih medija, rekli su kako su došli u Grčku turistički, no policiji je bilo čudno što nemaju nikakav prtljag pa ih je to i otkrilo.

Oni su prvo privedeni u zgradu policije, gde je uviđajem pokazano da su učestvovali u velikom incidentu, koji je završen smrtnim ishodom navijača AEK-a.

Kako prenose grčki mediji, uhapšeni će, po završetku istrage posebnim načinom biti prebačeni u Atinu. U utorak je uhapšen i 19-godišnji Hrvat, koji je primećen kako putuje autobusom za Albaniju, a osumnjičen je da je umešan u sukom u „Novoj Filadelfiji“.

Kasnije tokom dana, svi ranije uhapšeni huligani biće privedeni pred tužioca, gde ih, prema informacijama grčkih medija očekuju krivične prijave.