Iz Policijske uprave Banjaluka naveli su da je ovo lice juče boravilo u službenim prostorijama povodom preduzimanja operativnih i istražnih mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari koje je izvršeno od nepoznatog lica u Ulici Bože Nikolića.

“Lice I.B. je u datom trenutku pomenutog dana odbilo da se podvrgne poligrafskom ispitivanju, a policijski službenici nastavljaju sa istragom s ciljem provjere svih informacija korisnih za rasvjetljavanje krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari koje se vrši pod nadzorom i u koordinaciji Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, navodi se u pisanom odgovoru iz Policijske uprave Banjaluka na pitanje Srne da li je Ivan Begić juče odbio poligrafsko ispitivanje.

Srna je juče objavila vijest da je Ivan Begić, koji je u ponedjeljak naveče dovezao automobil “golf 7”, čiji je vlasnik Goran Stanivuković, brat poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, odbio poligrafsko ispitivanje.

Prema saznanjima Srne, Begić je vozilo parkirao ispred kuće u izgradnji u Ulici Bože Nikolića u Banjaluci, a nepoznato lice je u noći između ponedjeljka i utorka oštetilo prednju šajbu i isjeklo prednje gume.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je danas novinarima u Narodnoj skupštini Republike Srpske da ova informacija Srne nije tačna i zaprijetio tužbom.

“Begić je tek za danas u 11.20 časova dobio poziv da ide u policiju. Kako je moguće da je čovjek odbio poligraf, a da nije ni bio u policiji, nije saslušan niti je dao izjavu”, tvrdi Stanivuković, traživši da Srna demantuje tu vijest.

I Ivan Begić je danas uputio dopis Srni u kojem tvrdi da nije tačno da je odbio poligrafsko ispitivanje.