“Policijska uprava Banjaluka nije zaprimila nikakvu prijavu u vezi sa tim, a s obzirom da je riječ o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti koje je definisano članom 150 Krivičnog zakonika Republike Srpske, ono se goni na prijedlog oštećenog”, pojasnila je Markanovićeva.

Stanivuković je za portal “Srpskainfo” izjavio da je danas primio tri telefonska poziv sa skrivenog broja u kojima mu je jednom prijećeno.

Govoreći o jučerašnjem incidentu u kojem je nepoznato lice u noći između ponedjeljka i utorka u Banjaluci oštetilo prednju šajbu i isjeklo prednje gume na automobilu “golf 7” čiji je vlasnik Goran Stanivuković, brat poslanika Stanivukovića, Markanovićeva je rekla da su policijski službenici postupili po zaprimljenoj prijavi da je oštećeno vozilo koje je vlasništvo lica čiji su inicijali G.S, te izvršili uviđaj.

“U vezi sa tim, policija predizima sve potrebne mjere i radnje sa ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, a o svemu je upoznat i dežurni okružni javni javni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka”, navela je Markanovićeva.

Srna saznaje da je Svjetlana Stanivuković juče u 9.00 časova prijavila da je u toku noći u Ulici Bože Nikolića u Banjaluci nepoznati izvršilac oštetio vozilo koje je u vlasništvu njenog sina Gorana Stanivukovića.