Iz Policijske uprave navode da je dostavljen izvještaj protiv lica čiji su inicijali D.S, D.D. i Ž.D.

Srna nezvanično saznaje da je izvještaj podnesen protiv poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića, oca stradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke Davora Dragičevića i člana grupe “Pravda za Davida” Željka Dabića.

Izvor blizak istrazi rekao je Srni da postoji sumnja da su prijavljeni počinili krivično djelo 28. decembra kada su organizovali sastanak u Stanivukovićevoj kući, te dva dana kasnije za vrijeme protestnog skupa grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci.

“Sastanku su prisustvovali i Stanivukovićevi aktivisti i članovi grupe “Pravda za Davida”. Na sastanku je planirano kako da bude iskorišćen skup, koji je bio odobren za 30. decembar na Trgu Krajine u Banjaluci, za podsticanje okupljenih na rušenje ustavnog uređenja i svrgavanje vlasti Srpske”, rekao je izvor Srne.

Prema njegovim riječima, plan je bio da to bude učinjeno nasilnim zauzimanjem zgrade RTRS-a, a da potom Stanivuković ispostavi zahtjev za smjenu ministra unutrašnjih poslova i drugih predstavnika vlasti Republike Srpske.

“Na sastanku je isplanirano da blokada institucija traje sve dok ne budu ispunjeni pomenuti zahtjevi”, rekao je izvor Srne.