Foto: SRNA

Vlada Srpske je na današnjoj sjednici u Banjaluci donijela odluku o usvajanju Okvirnog plana obuke zaposlenih u republičkim organima uprave za period 2019-2022. godine.

Sastavni dio ovog dokumenta je Akcioni plan za sprovođenje okvirnog plana obuke zaposlenih u republičkim organima uprave Srpske za period 2019-2022. godine.

“Za sprovođenje Okvirnog plana obuke zaposlenih u republičkim organima uprave Republike Srpske za period 2019-2022. godine zadužuje se Agencija za državnu upravu Republike Srpske”, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada je usvojila odluku o sufinansiranju ishrane i smještaja redovnih studenata u ustanovama studentskog standarda prema kojoj će za ove namjene u ovoj godini biti izdvojeno 4.310.000 KM.

Ovom odlukom, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske sufinansira smještaj 1,5 KM i ishranu 3,5 KM po studentu dnevno.

Ova odluka odnosi se i na visokoškolce smještene u Javnoj ustanovi “Dom učenika Bijeljina”.

Javnoj ustanovi Studentski centar “Nikola Tesla” Banjaluka odobrava se do 25 odsto dodatnih sredstava u odnosu na iznos predviđen za sufinansiranje ishrane zbog dodatnih troškova ishrane studenata koji nisu smješteni u Studentskom centru.

Za sufinansiranje ishrane i smještaja redovnih studenata u ustanovama studentskog standarda od 2005. godine Vlada Srpske je izdvojila ukupno 45.364.922 KM.