Foto: Beta/Miloš Miškov

“Ovaj zahtev je dopunjen dana 14. 01. 2021 godine”, navode iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

“Cilj predistražnog postupka je da se provere sve informacije i obaveštenja koja su neophodna za rasvetljavanje svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem, a u pravcu otkrivanja učinilaca i krivičnih dela iz nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal. Predistražni postupak je u toku i u interesu njegovog nesmetanog vođenja Tužilaštvo za organizovani kriminal detalje ovog postupka neće iznositi u javnost”, navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje:

“O rezultatima predistražnog postupka po njegovom okončanju, Tužilaštvo za organizovani kriminal, će obavestiti javnost”, navode dalje.

Podsetimo, tema prisluškivanja predsednika Srbije već nekoliko nedelja je aktuelna u medijima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da “nema sumnje da je i deo stranog faktora upleten” u njegovo prisluškivanje, dodajući da ne krivi strance, “kada su pre svega zamešali naši”.

Inače, afera prisluškivanje predsednika već nedeljama je u fokusu pažnje javnosti. Poslednja informacija koja se pojavila jeste da je bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović saslušana povodom saznanja o prisluškivanju Vučića.