– Građane koji budu željeli da prate ovu državnu manifestaciju, koja će početi u 11.00 časova, savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Iz MUP-a savjetuju građanima da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

– Ugostiteljski lokali, zanatske i trgovačke radnje koje se nalaze u užem centru grada Bijeljine neće raditi navedenog dana do 16.00 časova – dodaje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je, s ciljem preduzimanja bezbjednosnih mjera povodom obilježavanja ovog praznika, izdao naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Bijeljine za 15. septembar od 00.00 do 24.00 časa.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za taj dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Iz MUP-a podsjećaju predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane da je radi bezbjednosti učesnika danas na području grada Bijeljina zabranjena upotreba dronova.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave bude 15. septembra. Na ovaj dan je 15. septembra 1918. godine počeo proboj Solunskog fronta.