Foto: SRNA

Šeranić je naglasio da je identična situacija i u regionu i Evropi, te ponovio da su i dalje najbolja prevencija nošenje zaštitne maske i držanje fizičke distance.
On je naveo da nadležni posebno prate lokalne zajednice u kojima se bilježi skok broja zaraženih lica, u čemu prednjače Banjaluka i Pale.
“Uzroci skoka broja zaraženih lica, konkretno na Palama, su nepoštovanje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, bilo da je riječ o nošenju maski ili neprimjerenog ponašanja koje nije u skladu sa preporučenim kada je riječ o obilježavanju određenih događaja”, rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.
On je dodao da je Banjaluka grad u kojem je veći i nivo aktivnosti.
“Sa hladnijim vremenom smo više u zatvorenim prostorijama i manje se koristi otvoren prostor za bilo kakvu vrstu aktivnosti, tako da ima i to uticaja na širenje virusa”, istakao je Šeranić.
Prema njegovim riječima, u fokusu nadležnih je rad obrazovnog sistema, ali i ekonomija, te se razgovara sa Ministarstvom prosvjete i kulture, Pedagoškim zavodom, ali i Unijom udruženja poslodavaca o sprovođenju preporučenih mjera radi efikasnog funkcionisanja ovih oblasti.
“Kada govorimo o zdravstvenom sistemu fokus su nam bolnice i broj lica koja zbog komplikacija na virusa korona dolaze u zdravstvene ustanove”, naglasio je Šeranić.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime