Kobe Brajant poginuo je u nesreći u koja se dogodila u Kalabasasu u Kaliforniji u nedelju, potvrdio je “TMZ Sports”.

Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa putovao je sa još četiri osobe u privatnom helikopteru, ali je letelica pala posle izbijanja požara iz za sada neutvrđenih razloga.

Hitna pomoć je potvrdila da niko nije preživeo.

Prema prvim informacijama, u helikopteru nije bila Kobijeva supruga Vanesa.

Uzrok pada se istražuje.

Kobi je dugo godina koristio helikopter za putovanja, još iz vremena dok je igrao za Lejkerse. Tada je na utakmice svog tima leteo sa Njuport Biča do Stejpls Centra u svom Sikorski S-76 helikopteru.

Brajant je čak 20 sezona proveo Los Anđeles Lejkersima i postao najveća ikona kluba u istoriji. Osvojio je pet NBA titula, a treći je najbolji strelac svih vremena u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Rođen je rođen 23. avgusta 1978. u Filadelfiji, a sa NBA karijerom započeo je odmah po završetku srednje škole. Kao 13. pika na draftu 1996. izabrali su ga Šarlot Hornetsi, ali su ga odmah prosledili u Los Anđeles Lejkerse.

Dve sezone uzastopno (2005/06. i 2006/07.) bio je najbolji strelac NBA lige. U utakmici protiv Toronto Reptorsa, 22. januara 2006. Kobi je postigao 81 poen, što je drugi najbolji učinak nekog igrača jednom meču u istoriji. Ispred njega je samo Vilt Čemberlejn koji je 1962. postigao nestvarnih 100 poena u jednoj utakmici.

Krajem novembara 2015. godine Brajant je zvanično saopštio da će sezona 2015/2016. biti njegova poslednja, nakon 20 godina igranja u NBA. U svojoj poslednjoj utakmici, 13. aprila 2016. protiv Jute, ubacio je 60 poena.

Brajant je bio oženjen suprugom Vanesom i sa njom ima četvoro dece.