Žandarmerija Republike Srpske/Foto: RTRS

Ivanić je napomenuo da ilegalnim migrantima nije cilj zadržavanje na teritoriji Republika Srpske, nego dolazak u zemlje EU.

– Prioritetno pružamo podršku Graničnoj policiji BiH, naročito na istočnom dijelu BiH, na teritoriji koja se poklapa sa teritorijom Republike Srpske – rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da bi bilo dobro i da Granična policija BiH pregrupiše svoje snage i da fokus stavi na zaštitu istočnih granica, kako bi se spriječio povećan broj ilegalnih migracija preko te teritorije.

Ivanić je napomenuo da MUP Srpske konstantno prati situaciju u oblasti migracija u okruženju, koja se dodatno usložnjava.

– U skladu sa tim preduzimaćemo mjere jer moramo da zaštitimo naše građane i njihovu imovinu od bilo kakvog ugrožavanja. Ukoliko dođe do povećanja broja migranata, preduzećemo sve mjere prema njima, poštujući principe humanosti i zaknitosti – rekao je Ivanić.

On je napomenuo da je stav Republike Srpske jasan da se migranti na njenoj teritoriji ne mogu zadržavati.

– Srpska nema kapacitete za smještaj migranata, te ćemo preduzeti sve potrebne mjere da ih propratimo preko naše teritorije – rekao je Ivanić.