Foto: SRNA

“Žrtve zaslužuju da ih se sećamo sa pijetetom i verujem da je umetnički pristup ovoj temi kakav samo genije poput Kusturica može da ima, najmanje što možemo u ovom trenutku da podržimo kako bismo se suočili sa ovom temom i na dostojan način kazali da nismo zaboravili Srbe, Jevreje, Rome i sve one koji nisu bili po volji zločinačkom ustaškom režimu”, rekao je Ružić.

Prema njegovim riječima, ovaj film će podsjećati i opominjati da se nikada više ne dozvoli da na takav način strada neko zbog svog etničkog porijekla, boje kože ili religije, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Ružić je na Mećavniku boravio sa ministrom zaštite životne sredine Srbije Goranom Trivanom, a tokom posjete Mokroj Gori, istakao je da su ekologija i zelena ekonomija motor razvoja Srbije.

“Najbolji dokaz za to i dragocenost koju Srbija poseduje jeste i Park prirode Mokra Gora koja predstavlja simbiozu svih sfera društva, državne odgovornosti, privatne inicijative, kulturnih vrednosti i turističkih potencijala”, zaključio je Ružić.