Nakon objavljivanja audio sadržaja, Milan Tegeltija demantovao je navode da je učestvovao u nezakonitim radnjama, te da pomenuti audio sadržaj nije vjerodostojan i da je proizvod montaže njegovog nezakonitog praćenja i snimanja.

– Neargumentovani napadi izneseni u medijima na integritet predsjednika VSTS-a smatram istovremeno napadom na instituciju VSTS i dodatnim pritiskom na njegove članove i pravosuđe BiH u cjelini – rekla je Јadranka Stanišić, član VSTS i sudija Vrhovnog suda Republike Srpske, komentarišući objavljivanje navodnih kompromitujućih audio sardržaja predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegeltije.

Sa ovakvim stavom saglasna je i članica VSTS-a i glavni tužilac Okružnog tužilastva u Doboju Željka Radović, koja ističe da VSTS, kao pravosudna institucija ne smije dozvoliti da podlegne bilo čijem pritisku, ističe se u tekstu portala banjaluka.net. 

Riječima podrške predsjedniku VSTS javnosti se obratila i Duška Bogojević, predstavnik Advokatske komore i član VSTS iz Republike Srpske.

– Onaj ko normalno razmišlja zna da je objavljeni sadržaj atak kako na predsjednika, tako i na sve članove savjeta. Ono što ne smijemo dozvoliti je ćutanje na sve nebuloze i pavljenje priča koje nemaju veze sa zdravim razumom. Na ovakve stvari moramo reagovati svi, a ne samo predsjednik – poručila je Bogojevićeva.

Prema navodima portala istraga.ba predsjednika VSTS podržali su i Dragomir Vukoje, sudija Suda BiH i član VSTS iz Republike Srpske, te Monika Mijić član i predstavnica Savjeta ministara u VSTS.

Milan Tegeltija na svom Fejsbuk profilu napisao je da je njegovo prisustvo u Sarajevu, zbog protivustavnog i protivzakonitog ugrožavanja fizičkog i ličnog integriteta dovedeno u pitanje, te da je postalo jasno da je on u Sarajevu i FBiH postao dozvoljena meta svake moguće nezakonitosti bez ikakavih granica.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime