Savez za Srbiju, Foto: Direktno.rs

– Apsolutno smo saglasni da RTS ne sprovodi zakon o javnom informisanju i javnom servisu, kao i sa činjenicom da to pitanje nije samo problem političkih stranaka već svih građana Srbije kojima javni servis duguje istinito, potpuno i blagovremeno informisanje – ističe Savez za Srbiju.

Savez će, kako navodi, kao i do sada, i ubuduće voditi borbu za oslobađanje Javnog servisa, imajući u vidu dokument stručnog tima protesta “1od5miliona” i zahteve za slobodne medije i slobodne i poštene izbore.

– Svom snagom podržavamo uključivanje akademske zajednice u rešavanje problema medijskog mraka u Srbiji i ubeđeni smo da je u tom cilju potrebno stvoriti jedinstven front, nasuprot koga će ostati oni koji taj mrak produkuju ili podržavaju. Kao i u slučaju odbrane autonomije Univerziteta, Savez za Srbiju podržava uključivanje akademske zajednice u odbranu temeljnih vrednosti društva, koje su, uz to, i ustavna načela koja ovaj režim krš – dodaje se u saopštenju.

– Saglasni smo da je pored vraćanja objektivnosti u program RTS-a potrebno uvesti nove debatne forme i emisije u kojima bi se otvoreno govorilo o svim aktuelnim aferama u društvu – zaključuje se u saopštenju Saveza za Srbiju.