pod lupom

Ko pravi atmosferu neregularnosti izbora u BiH , koja će po svemu sudeći imati svoj finiš ukoliko ne pobjede stranke i kandidati po volji  nekih zapadnih ambasada u BiH !?

Koalicija   za slobodne i poštene izbore “Pod lupom”, u BiH osnovana je 2014.godine  s navodnim ciljem provodjenja projekta  gradjanskog nestranačkog posmatranja opštih izbora u BiH iza čega se krije mašinerija za izmišljanje navodnih nepravilnosti u izbornom ciklusu .
Novac za ovaj projekat , koga su osmislile pojedine strane službe,  dodjeljen je od strane USAIDA još 2014 godine u vrijeme vladavine Obame i gospodje Klinton.Iza odluka  o formiranju ovakvih  projekata stoji , a ko bi drugi nego Soroš.
Svakako je zanimljivo reći da se novac poreskih obveznika SAD troši na osnovu odluka bivših američkih vlasti i da on i sada ide ka takvim organizacijama poput ove ” Pod lupom” , bez znanja aktuelnog predsjednika SAD Donalda Trampa. Takve budžete su pravile Demokrate , i to najvatreniji protivnici Donalda Trampa.
Tako je ovih dana na press konferenciji u Banjoj Luci koalicija ” Pod lupom”prezentovala nalaze dugoročnog posmatranja ,u prve tri sedmice izvještavanja posmatrača (od 23.7. do 13.8.), te izrazila zabrinutost zbog broja uočenih izbornih nepravilnosti.
O čemu se tu radi?! Pošto sve ankete recimo u Republici Srpskoj pokazuju da Milorad Dodik i njegova stranka sa koalicionim partnerima te kandidatom  za predsjednika Republike Srpske Željkom Cvijanović pobjedjuju ,onda se u javni prostor BiH hitno uključuje famozna koalicija ” Pod lupom” koja već sada, po zadatku zapadnih, odnosno Soroševih mentora koje podržavaju ostaci bivše vlasti u SAD , pokušava da unese sumnju u regularnost izbora, preko svojih organizacija , navodeći navodno neke nepravilnosti pred izbore ,nevino, prvo u manjim mjestima , da  bi se to onda razbuktalo  u centrima.
Tako se “Pod lupom”uspostavlja  kao alternativa OSCE-u i UN- u . Jer kako drugačije to protumačiti ako se zna da je Bruce G. Bertona, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, za N1  juče kazao da Misija OSCE ima puno povjerenje u Centralnu izbornu komisiju BiH da provede fer i transparentne izbore u BiH.Šta onda tu traźi  koalicija ” Pod lupom” koja je i oformljena da muti vodu oko izbora i ništa drugo.
Ti isti američki Demokrati su još 2016. godine, radeći za svog kandidata Hilari Klinton, plašili region Donaldom Trampom.A kad je Tramp pobjedio onda su pali u depresiju.Sada pokušavaju da se liječe na Balkanu , nastavljajući posao još žilave bivše američke administracije i politički propale porodice Klinton.
Prilikom nedavne posjete premijerke Republike Srpske i kandidata za predsjednika  RS Željke Cvijanović  Americi u par susreta je i sama lično upozorena i na ovakve organizacije koje finansira USAID odlukom stare američke administracije ,odnosno Soroš , a koji novac poreskih obveznika troše po svijetu bez znanja Trampa.
Nije li pokušaj uvodjenja vanrednog stanja u izborni ciklus osveta Miloradu Dodiku zato što je jedini iz ovog dijela Evrope uz madjarskog predsjednika Orbana otvoreno u kampanji podržao Trampa i pozvao Srbe u SAD da glasaju za njega?
Za to je, od strane stare američke administracije koju su predvodile Demokrate i kažnjen uvodjenjem sankcija .
Zbog ovakvih poteza  Klintonovsko -Soroševske koalicije , glavni strateg kampanje Donalda Trampa i jedno vrijeme šef strategije Bijele kuće Stiv Benon pravi alternativu Soroševoj fondaciji koja će se zvati Pokret.To je već počelo u Briselu a vjerovatno neće zaobići ni Balkan.  Zato je koalicija za slobodne i poštene izbore, kako sebe lažno predstavljaju u organizaciji “Pod lupom” požurila sa uočavanjem “nepravilnosti” jer je Benonov pokret na pragu i kod nas.