Foto: SRNA

Cvijanovićeva je istakla da uspostavljanje Jedinice žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske predstavlja doprinos stabilnosti i bezbjednosti Srpske.

“Kakvu god inicijativu da pokrenete u Srpskoj uvijek nailazite na osude, kritike, galamu i histeriju koja dolazi iz Sarajeva. Mi na to ne treba da obraćamo pažnju. Naša policija i MUP jesu i treba da budu sposobni da sarađuju sa svima unutar BiH, u regionu, ali i na širem planu da bi doprinosili stabilnosti ne samo naših građana, nego i rješavanju regionalnih bezbjednosnih pitanja”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Zalužanima kod Banjaluke.

Prema njenim riječima, pripadnici policije Srpske učestvovali su u brojnim međunarodnim akcijama i uvijek dobijali pohvale za svoj rad i doprinos.

“To će biti nastavljeno i u budućnosti. Našim građanima je važno da imaju jaku i opremljenu policiju i zbog toga je Vlada ulagala znatan iznos novca u opremu, osposobljavanje centara kao što je ovaj u kojem se danas nalazimo, povećanje plata i druga pitanja, a to ćemo nastaviti da radimo. Uvijek je postojala veza našeg naroda i policije i otuda i dolazi podrška da stalno unapređujemo naše kapacitete”, naglasila je Cvijanovićeva.

U Centru MUP-a Srpske za obuku u Zalužanima kod Banjaluke danas je svečano prvi put postrojena Jedinice žandarmerije, čime je zvanično predstavljena nova organizaciona jedinica MUP Srpske koja je formirana radi unapređenja bezbjednosti Srpske, njenih građana i imovine.

Formiranje Žandarmerije uslijedilo je u okviru reorganizacije interventnih snaga MUP-a Srpske radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbjednosne izazove sa kojima se suočava Republike Srpska.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime