Foto: SRNA

Granulić je istakao da je sa Vladom Srpske dogovoreno da navedena cijena rada bude do kraja ove godine i da se od januara može očekivati dodatno povećanje cijene rada.

“Važno je da su pregovori o povećanju plata pokrenuti nakon 11 godina i da je pokazano razumijevanje Vlade Srpske za situaciju u kojoj se nalaze zdravstveni radnici koji sve više odlaze iz naše zemlje”, rekao je novinarima Granulić.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da više neće biti linearnog povećanja plata, nego će se vidjeti kako da budu stimulisani radnici u zdravstvu koji više rade.

“Tražimo da kolektivnim ugovorima budu regulisana prava zdravstvenih radnika kako bi bio poboljšan njihov materijalno-socijalni status. Nadam se da će radnici, iako neće biti zadovoljni, osjetiti da je barem malo poboljšan njihov položaj”, kaže Granulić.

Komentarišući izjavu predstavnika Sindikata doktora medicine i Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu da nisu zadovoljni povećanjem cijene rada, Granulić je rekao da ne vidi razlog zašto nisu pristali na povećanje.

Granulić je juče sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem potpisao odluku, kojom je od danas povećana cijena rada za zaposlene u javnim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj sa 135 na 145 KM.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime